Esteettömyysvalinnat

Skip to main content
Tampereen Veden palvelut sähköistyvät
Tampereen Veden palvelut sähköistyvät

Tampereen Veden palvelut sähköistyvät

Kun asiakkaan vesimittari tulee vaihtoikään, sitä ei enää Tampereella ja Pirkkalassa vaihdeta perinteiseen, mekaaniseen vesimittariin, vaan tilalle asennetaan etäluettava vesimittari.

Etäluettava vesimittari lähettää tiedot asiakkaan vedenkulutuksesta suoraan Tampereen Veden asiakastietojärjestelmään verkkoyhteyden kautta. Asiakkaan ei siis tarvitse enää itse ilmoittaa vesimittarin lukemia vesilaitokselle.

– Se ei silti tarkoita, etteikö mittarinlukemia kannattaisi koskaan katsoa. Omakotiasujan on ihan hyvä seurata, miten vettä kuluu kiinteistössä, Tampereen Veden putkimestari Jarmo Niittyniemi sanoo.

Oli käytössä sitten etäluettava tai perinteinen vesimittari, omaa vedenkulutustaan voi seurata Tampereen Veden Online-palvelussa, johon kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Etäluettava vesimittari lähettää tiedot palveluun reaaliaikaisesti, mutta perinteisen mittarin lukemat asiakkaan tulee ilmoittaa itse joko verkkopalvelussa tai paperisella mittarinlukukortilla.

Usean vuoden urakka

Tampereen Veden toiminta-alueella on noin 23 000 vesimittaria, joista vaihdetaan vuosittain uusiin reilut 2 000. Mittareiden vaihtoväli on noin kymmenen vuotta.

Uudenlaisten etäluettavien mittarien asennus alkoi Tampereella pari vuotta sitten.

– Mittareita vaihdetaan uusiin alueittain, kun ne ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Menee useita vuosia, ennen kuin etäluettava mittari on käytössä kaikilla asiakkailla, Niittyniemi kertoo.

Tänä syksynä vesimittareita on vaihdettu uusiin esimerkiksi Huikkaan, Takahuhdin, Kissanmaan ja Ruotulan pientaloalueilla. Lisäksi isompia kerrostalojen vesimittareita on uusittu eri puolilla Tamperetta.

Pientaloasukas saa vesimittarin vaihdosta postilaatikkoonsa tiedotteen, jossa on ehdotus vaihtoajankohdaksi. Jos ehdotettu ajankohta ei sovi, asiasta kannattaa olla yhteydessä tiedotteessa mainittuun puhelinnumeroon.

Allekirjoitus sujuu nyt sähköisesti

Myös vesihuollon sopimusten allekirjoittaminen sujuu nyt kätevästi netin kautta, sillä Tampereen Vesi otti kesäkuussa asiakaspalvelussaan käyttöön sähköisen allekirjoituksen. Sähköistä allekirjoitusta hyödynnetään muun muassa uusissa liittymis- ja vedenkäyttösopimuksissa.

Sähköinen allekirjoitus mahdollistaa aiempaa turvallisemman ja tehokkaamman sopimisen. Allekirjoituksen antava henkilö tunnistetaan vahvalla tunnistautumisella sähköisesti ennen allekirjoitusta. Tunnistusvaihtoehtoina ovat pankkitunnukset ja mobiilivarmenne.

Tampereen Veden sähköiset palvelut löytyvät osoitteesta www.tampereenvesi.fi