VesitehrasLogo

Tampereen veden asiakaslehti

1/2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

ooppera

Nyt on aika nostaa malja hanavedelle.

Usein oopperoiden teema löytyy dramaattisista tapahtumista tai elämää suuremmasta rakkaudesta. Nyt kunnian on saanut myös hanavesi, tuo meille niin itsestään selvä mutta elintärkeä asia.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Vesilaitosyhdistys ja Suomen suurimmat vesilaitokset Tampereen Vesi mukaan lukien ovat yhdessä tuottaneet hanavesioopperan – ehkä maailman ensimmäisen lajissaan. 

Ooppera sijoittuu parin sadan vuoden taakse Suomen suurruhtinaskunnan aikaan, jolloin vesi kannettiin kaivoista eikä sen puhtaudesta tai mausta ollut takeita. Päärooleissa ovat tsaaria edustava kenraalikuvernööri ja hänen palvelijansa, joka ehdottaa herralleen Suomen ensimmäisen vesilaitoksen ja vesijohtoverkoston rakentamista. 

Vajaan kahden minuutin pituinen miniooppera sai ensi-iltansa pääsiäisen aikoihin Finnkinon elokuvateatterissa esitysten yhteydessä. Se ja kolme vielä lyhyempää jatko-osaa löytyvät nyt netistä YouTubesta.

Käy katsomassa, nauti oopperasta ja nosta hanavesimalja Suomelle!

https://www.youtube.com/watch?v=N1ulB55_-sQ

 

 

vesitehras kansi 2021 01

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa