VesitehrasLogo

Tampereen veden asiakaslehti

1/2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Sulkavuoreen rakennettavan Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven yhteinen jätevedenpuhdistamo etenee aikataulussaan. Puhdistamon koneisto-, rakennus- ja kalliotilasuunnittelu sekä kallionäytekairaukset ovat loppusuoralla.

– Asiantuntijoiden mukaan kallioperä Sulkavuoressa on kalliorakentamiseen hyvää, mikä oli huojentavaa kuulla, kertoo Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.

Toteutussuunnitteluvaihe päättyy helmikuussa. Tampereen kaupunginvaltuusto päättää Sulkavuoden asemakaavasta näillä näkymin maaliskuussa.

Ympäristölupahakemuksen valmistelu on alkanut, ja se pyritään jättämään aluehallintovirastolle helmikuussa 2017. Luvan käsittely kestänee noin vuoden. Tarkoitus on aloittaa kalliolouhinnat vuoden 2019 alussa ja käynnistää Keskuspuhdistamo vuonna 2023.

Hankkeen etenemistä voi seurata suunnitteluvaiheen raporteista osoitteessa www.keskuspuhdistamo.fi.

vesitehras kansi 2021 01

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa