VesitehrasLogo

Tampereen veden asiakaslehti

1/2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Joulukinkkua paistaessa on syytä pitää mielessä, että kinkunpaistorasvaa ei saa kaataa viemäriin. Kaadettaessa kuumaa rasvaa tiskialtaan tai wc-pöntön kautta kylmään viemäriveteen, se hyytyy ja aiheuttaa helposti tukoksia kiinteistöjen omissa viemäriputkissa. Putkien aukaisusta lankeaa iso lasku kiinteistön asukkaille.

Kinkunpaistorasvan voi käsitellä biojätteenä. Anna rasvan ensiksi jäähtyä kunnolla ja sen jälkeen laita se jähmettyneenä ja kääreeseen pakattuna biojäteastiaan tai kompostiin. Jos jäähtynyt rasva laitetaan kaatopaikkajätteeseen, sen voi pakata kätevästi esim. maitotölkkiin ja teipata tölkin tiivisti kiinni.

Toimivan uuden vuoden viemärille voi tarjota myös huomioimalla, että wc-pönttö ei ole roskakori. Viemäriin saa laittaa vessapaperin lisäksi vain sen, mikä on ensin syöty ja juotu, sekä pesuvedet. Jätteet, kuten vanupuikot, siteet, kondomit, bio- ja ongelmajätteet ym. aiheuttavat ongelmia viemäreissä, jätevedenpumppaamoilla ja jätevedenpuhdistamolla.

vesitehras kansi 2021 01

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa