VesitehrasLogo

Tampereen veden asiakaslehti

1/2021

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Syysterveiset Vesitehtaalta

Hyvä asiakkaamme! Tervetuloa tutustumaan ajankohtaisimpiin vesiasioihin hanan kummallekin puolelle – löydät tästä asiakas-lehdestämme tukun vinkkejä meille kaikille veden käyttäjille höystettynä paikallisen vesihuollon kuulumisilla.
Pirkanmaan keskuspuhdistamohanke ja siihen liittyvä vesihuollon seudullinen organisointi ovat edenneet kesäkauden aikana. Niistä on tarkoitus tehdä Tampereella valtuustotason periaatepäätös vielä tämän vuoden aikana.

Pirkanmaan ELY-keskus totesi toukokuun lopussa antamassaan lausunnossa, että Pirkanmaan keskusjätevedenpuhdistamon Sulkavuoren vaihtoehdon ympäristövaikutukset on selvitetty riittävän laajasti ja hanke on niiden puolesta toteuttamiskelpoinen. Kun myös siirto- ja purkulinjojen sekä itse puhdistamon tekninen suunnittelu on saatettu yleissuunnitelmatasolle, ovat eväät hankkeen periaateratkaisun tekemiseen koossa ennen kuin yksityiskohtainen toteutussuunnittelu ja lupaprosessi käynnistetään.

Keskuspuhdistamopäätökseen liittyy olennaisesti se, millaisen organisaation puitteissa suurhanke toteutetaan ja rahoitetaan. Ensisijaiseksi vaihtoehdoksi on vuoden mittaan seuloutunut seudullinen vesihuoltolaitos, jonka osakkaiksi tulisivat keskuspuhdistamohankkeessa mukana olevat kunnat. Tampereen kaupunginhallituksen suunnittelukokous päätti touko-kuussa ohjata jatkovalmistelua tähän suuntaan. Kaupunginhallituksen liiketoimintajaosto käsitteli asiaa elokuussa ja kaupunginvaltuustolle järjestettiin asiasta iltakoulu marraskuussa.

Toteutuessaan seudullinen vesihuoltolaitos toimittaisi vesihuoltopalvelut asiakkaille saakka kaikissa mukana olevissa kunnissa. Samalla kuntien nykyiset vesihuoltolaitokset Tampereen Vesi mukaan lukien lakkautettaisiin uuden toimijan tieltä vuoden 2015 alussa.

Hyvää joulunaikaa ja menestyksellistä uutta vuotta kaikille lukijoille toimivien vesihuoltopalvelujen parissa!

Pekka Pesonen
Toimitusjohtaja

vesitehras kansi 2021 01

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa